ויטמינים
ויטמין B5 חומצה פנטותנית
חומצה פנטותנית נחוצה לכל תא בגוף, משתתפת במגוון רחב של פעילויות מפתח ביולוגיות, משתתפת בכל הריאקציות אנזמתיות בגוף, מסייעת בייצור תקין של תאי דם אדומים, שומרת על תפקוד תקין של מערכת העצבים בעיקר במצבי לחץ, דיכאון וחרדה, נחוץ למטובוליזים פחמימות, שומנים, וחלבונים, בפירוק שומנים ופחמימות לאנרגיה, לוויטמינים חשיבות בהפעלת יותרת בכליה, בלוטות קטנות היושבות על גבי הכליות, המייצרת קורטיזול ואנדרלנין הורמונים המופרשים בעיקר כתגובה למתח וללחץ ולחרדות, נחוץ ליצירת כולסטרול, הורמונים סטרואידים ואצטיכולין המעביר העצבי במערכת העצבים, מאיץ ריפוי פצעים,
וויטמין B5 בעל יכולת לשפר את פרופיל השומנים בדם מפחית את רמות הכולסטרול,
ויטמין B5 מסיס במים, הויטמין מפורק באמצעות אנזימים שונים ונספג במעי הדק, לאחר ספיגתו באמצעות חלבונים מגיעים אל רקמות השונים והופך לפעיל, ריכוזים גבוהים נמצאים בכבד, בלוטת יותרת הכליה, כליות, מוח ולב. בעיות במערכת העיכול יגרמו לירידת בספיגת הויטמין. ויטמין B5 רגיש לחומציות ובסיסיות יתר.
במצב של חסר מתבטא בהפרעת תחושתיות בגפיים, התכווצות שרירים, עייפות, חולשה, הפרעות שינה, בחילות, הקאות, חוסר תיאבון
עודף של ויטמין B5 מופרש בשתן
הוא קיים כמעט בכל מזון ועמיד יחסית בבישול
המקורות של ויטמין B5 במזון: כבד, בעיקר בשר בעיקר באבריו הפנימים גרעיני חמניות, דגים, יוגורט, אפונה תפוח אדמה בשר עוף, ביצה, שעועית, אבוקדו, פטריות לבנות, בוטנים, ברוקולי מבושל, תפוז, לחם מחיטה מלאה.
ויטמין B5 חומצה פנטותנית
חומצה פנטותנית נחוצה לכל תא בגוף, משתתפת במגוון רחב של פעילויות מפתח ביולוגיות, משתתפת בכל הריאקציות אנזמתיות בגוף, מסייעת בייצור תקין של תאי דם אדומים, שומרת על תפקוד תקין של מערכת העצבים בעיקר במצבי לחץ, דיכאון וחרדה, נחוץ למטובוליזים פחמימות, שומנים, וחלבונים, בפירוק שומנים ופחמימות לאנרגיה, לוויטמינים חשיבות בהפעלת יותרת בכליה, בלוטות קטנות היושבות על גבי הכליות, המייצרת קורטיזול ואנדרלנין הורמונים המופרשים בעיקר כתגובה למתח וללחץ ולחרדות, נחוץ ליצירת כולסטרול, הורמונים סטרואידים ואצטיכולין המעביר העצבי במערכת העצבים, מאיץ ריפוי פצעים,
וויטמין B5 בעל יכולת לשפר את פרופיל השומנים בדם מפחית את רמות הכולסטרול,
ויטמין B5 מסיס במים, הויטמין מפורק באמצעות אנזימים שונים ונספג במעי הדק, לאחר ספיגתו באמצעות חלבונים מגיעים אל רקמות השונים והופך לפעיל, ריכוזים גבוהים נמצאים בכבד, בלוטת יותרת הכליה, כליות, מוח ולב. בעיות במערכת העיכול יגרמו לירידת בספיגת הויטמין. ויטמין B5 רגיש לחומציות ובסיסיות יתר.
במצב של חסר מתבטא בהפרעת תחושתיות בגפיים, התכווצות שרירים, עייפות, חולשה, הפרעות שינה, בחילות, הקאות, חוסר תיאבון
עודף של ויטמין B5 מופרש בשתן
הוא קיים כמעט בכל מזון ועמיד יחסית בבישול
המקורות של ויטמין B5 במזון: כבד, בעיקר בשר בעיקר באבריו הפנימים גרעיני חמניות, דגים, יוגורט, אפונה תפוח אדמה בשר עוף, ביצה, שעועית, אבוקדו, פטריות לבנות, בוטנים, ברוקולי מבושל, תפוז, לחם מחיטה מלאה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה