יום רביעי, 4 במאי 2016

וויטמינים



                                 וויטמין C - חומצה אסקורבית


ויטמין C מסיס במים כלומר עובר פירוק לחלקיקים כאשר הוא מוכנס למים, לכן העודף מופרש מהגוף דרך השתן.

וויטמין C הוא חומר שגופינו לא יודע לסנטז כמו בבעלי חיים.

תפקידו: יצירת חלבון קולגן המאפשר יצירת רקמות ועצמות, עור, הסחוס, גידים, הרצועות,  שומר על נימי הדם והשיניים מחזק את מערכת החיסון מפני דלקות, ריפוי פצעים, מהווה אנטיאוקסידנט רב עוצמה המסוגל לנטרל רדיקלים חופשיים שמזיקים ל DNA הצטברות של רדיקלים חופשיים לאורך מזמן עשויה לתרום לתהליך הזדקנות והתפתחות מחלות לב, סרטן  משפר את ספיגת הברזל, 

מחסור בויטמין C עלול לגרום לחולשה כאבים ובגוף , דימום,  דלת חניכיים, מחסור חמור בויטמין C יגרום למחלת צפדינה עלול להביא לאנמיה, עייפות, קוצר נשימה ולדפיקות לב חזקות.

עודף עלול להופיע הפרעות במערכת העיכול בגין שלשולים בחילה ועוותי בטן, לעתים רחוקות עלולות להתפתח אבנים בכליות.

וויטמין C משפר את את ספיגה וחילוף החומרים של הברזל בצומח.

צריכת יתר של ויטמין A  מלווה עם ויטמין C תהיה פחות רעילה, ויטמין C עם ויטמין E שניהם פועלים נוגדי חמצון.

מאחר שהגוף אינו אוגר ומייצר ויטמין C יש להכלילו בתפריט יומי, 

שימוש נכון במזון ויטמין C : לבשל מזון המכיל ויטמין C לזמן קצר במעט מים. הבישול העדיף ביותר הוא האידוי, אין לקלף ירקות או פירות.

מוצרי מזון המכילים ויטמין C מהכמות הגבוהה לפי סדר: פלפל אדום, פלפל צהוב, פטרוזיליה, שמיר, פלפל ירוק, על חרדל, ברוקולי, קולורבי, תות שדה, עירית, כרוב סגול, אפונה, כרובית,







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה