יום ראשון, 11 באוקטובר 2015

                                   


                                      פירות - מידע חשוב

                
                 

ניתן לחלק את הפירות:

פירות הדר - תפוז, אשכולית, מנדרינה, קלמטינה, פומלה, לימון, ליים ואתרוג

פירות הגדלים על העצים - תפוח, אגס, נקטרינה, אפרסק, משמש, שזיף, דודבן, תאנה

פירות טרופים - בננה, מנגו פפאיה, פסיפלורה, גויבה, קיווי, תמר, ליצי, אננס, קרמבולה ,אנונה, פיג'ויה, רימון.

פירות יער - תות שדה, אוכמניות, חמוציות, פטל, ענבים.

פירות מלונים - אבטיח, מלון כתום ומלון ירוק.

הפירות  מכילים וויטמינים בעיקר וויטמין C, וויטמיןA וחומצה פולית, מינרלים ובעיקר אשלגן, סיבים תזונתיים ופיטוכימקלים אשר נמצאים בתוך הפיגמנטים (חמשת הצבעים), אדום (ליקופן) סגול (אנטוציאנינים) ירוק (כלורפיל) לבן, צהוב כתום (בטא קרוטן)

יש להם השפעות בריאותיות חיוביות - נוגדי חמצון, מאטים תהליכי הזקנות ומפחתים סיכון למחלות כרוניות (כמו סרטן ומחלות לב וכלי דם).

החיסרון - פרי קטן מכיל בממוצע 2 כפיות סוכר ובפרי גדול מגיע ל-4 כפיות סוכר, בפירות יבשים כמות הסוכר פי 3 -4 מאשר פירות טריים (פרט למשמש).

לכן מומלץ לאנשים בריאים לאכול 2 -3 פירות ביום בין הארוחות, אנשים הסובלים מסוכרת או שומנים בדם רצוי לקבל הנחיות מדיאטנית.

הסוכר העיקרי בפירות הינו הפרוקטוזה שספיגתו מהירה והעודף גורם לעלייה בשומני הדם (טריגליצרידים) צמצום בצריכת הפירות מוביל לשיפור משמעותי ברמת הטריגלצרידים תוך מספר שבועות.

מיצי פירות לא מכילים סיבים תזונתיים ורמת הוויטמנים נמוכה יותר מאשר הפרי עצמו. כוס מיץ פירות קנוי מכיל 6 - 8 כפיות סוכר (פרוקטוזה).

יש אנשים שסובלים מאי סבילות לפרוקטוזה, אכילת פירות גורמת להם לתופעות במערכת העיכול כמו כאבי בטן, גזים, נפיחות, שלשולים, הפרוקטוזה. יש לעשות בדיקת נשיפה.

המסקנה - תאכלו מגוון של פירות, זה חיוני לבריאות 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה