חומרים מעכבי חמצון, מתחלבים, מייצבים
מעכבי חמצון
חומרים המוסיפים למזון והמונעים קלקול של שמנים ושומנים כתוצאה מכך, חומרים אלו מסייעים גם בשמירה על הטעם והערך התזונתי של המזון המכיל שמנים ושומן
חומרים מתחלבים
חומרים המוספים למזון והמסייעים לערבוב רכיבים אשר באופן טבעי אינם מתערבבים ( כמו שמן ומים) הם אף מאפשרים ייצור מזון מופחת שומן.
חומרים מייצבים
חומרים המוסיפים למזון והמסייעים לרכיבים אשר באופן טבעי אינם נשארים מעורבבים להישאר מעורבבים.
E300 --E305 חומרים נוגדי חמצון וחומרים מווסתי חומציות, חומצה אסקובית (ויטמיןC)
E306 - E309 טוקופרולים (ויטמין E)
E310 - E319 חומצות גאליות וחומצות אריתורביות
E320 - E329 חומצות לקטיות
E330 - E339 חומצות ציטריות וחומצות טארטאריות
E340 - E349 זרחות
E350 - E359 חומצות מאליות וחומצות אדיפיקיות
E360 - E369 חומצות סוקסינות וחומצות פומריות
E370 - 399 אחרות
E388 - E389 אסור בשימוש
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה