יום שישי, 2 באוקטובר 2015

   


                            חומרים מעכבי חמצון, מתחלבים, מייצבים


מעכבי חמצון

חומרים המוסיפים למזון והמונעים קלקול של שמנים ושומנים כתוצאה מכך, חומרים אלו מסייעים גם בשמירה על הטעם והערך התזונתי של המזון המכיל שמנים ושומן

חומרים מתחלבים

חומרים המוספים למזון והמסייעים לערבוב רכיבים אשר באופן טבעי אינם מתערבבים ( כמו שמן ומים) הם אף מאפשרים ייצור מזון מופחת שומן.

חומרים מייצבים

חומרים המוסיפים למזון והמסייעים לרכיבים אשר באופן טבעי אינם נשארים מעורבבים להישאר מעורבבים.


E300 --E305  חומרים נוגדי חמצון וחומרים מווסתי חומציות, חומצה אסקובית (ויטמיןC)

E306 - E309  טוקופרולים (ויטמין E)

E310 - E319  חומצות גאליות וחומצות אריתורביות

E320 - E329 חומצות לקטיות

E330 - E339 חומצות ציטריות וחומצות טארטאריות

E340 - E349 זרחות

E350 - E359 חומצות מאליות וחומצות אדיפיקיות

E360 - E369  חומצות סוקסינות וחומצות פומריות

E370 - 399  אחרות

E388 - E389 אסור בשימוש



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה