יום חמישי, 1 באוקטובר 2015





                                   חומרים משמרים

חומר משמר הינו יסוד משמר שיש ביכולתו למנוע חמצונו של המזון  ולדכא צמיחה של חיידקים ופטריות ועובש.

חשיפה ממושכת לגורמים אלרגניים המצויים במזונות תעשייתיים מעובדים, עלולה לגרום לתגובות אלרגיות שונות כמו אסתמה, מחלות עור, כאבי ראש, סרטן, היפראקטיביות בילדים.

תזונה עתירה צבע מאכל, חומרים משמרים וחומרי טעם פוגעת בתפקודם התקין של רירית המעי והורסת חיידקים טובים.

שתי סיבות מרכזיות לשימוש בחומרים משמרים, מניעת חיידקים עובש ופטריות וחיי מדף ארוכים המאפשרים למשווק המזון להרוויח יותר כסף באספקת פחות דחופה של המוצר.

לנו הצרכנים אין ביטחון שהמפעל עשה שימוש ברמה המותרת על פי החוק, על היצרן לציין גם באריזה את רכיבי המזון והחומרים המוספים ומסתפקים באמירה כללית כמו חומר משמר וצבעי מאכל.


חומרי שימור נפוצים:

חומצה הסורבית E200  - E203 חומצה הסורבית פועלת כנגד מיקרואורגניזמים במזון ובמשאות קלים על ידי שינוי חומציות המזון והשתייה ובכך מונעת צמיחה של עובש ופטריות במזון.

החומצה הסורבית קיימת גם בתרכובות נוספות ( מלח סורבט, אשלגן סורבט וסידן סורבט)

החומצה הבנזואית E210 - E213

משמשת למניעת עובשים, שמרים וצמיחת חיידקים במזונות חמוצים כמו משקאות קלים מיצי פירות, משקאות מוגזים, קולה, ירקות מוחמצים, סלטים מוכנים כמו חומוס וחצילים, בפירות יבשים כמו שזיף.

קיימת סכנה של שילוב חומצה בנוזאית עם ויטמין C במקרה של שילוב עלולות להיווצר טבעות בנזון רעילות במיוחד לגופינו.

בנזון הוא חומר רעיל שעלול אף לגרום למוות.

מלח חומצה גופרתית E220 - E228

חומר המשמש בשימור פירות יבשים ובתוכם תפוחי אדמה אינסטנט, הוא חומר רעיל לאדם ומומלץ להימנע ממנו.

באופן מידי מלח חומצה גופרתית יכול לגרום לרגישות להתקפי אלרגיה ואסתמה ולהרס ויטמין B1 בשימוש מוגזם יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לכליות.

הוא משמש בפירות יבשים כחומר המשמר המונע חמצון הוא פועל כאנטיאוקסידנט וקיים בבירה, משקאות קלים, פירות יבשים ייו, חומץ ובמוצרי תפוח אדמה.

תוספת סליפט במזון בעולם הופכת להיות בהדרגתיות לבלתי חוקית. התמודדות הגוף עם החומר הוא סילוק הרעל במידה על ידי אנזים מסוים בשם סוליפט אוקסידאז ההופך אותו לגופרית מזיקה פחות.

ניטריט וניטרט E249--E252

ניטריט וניטרט משמשים בתעשיית המזון לשימור בשר, נקנקיות, חמוצים, יין פירות יבשים ומיצי פירות.

הניטריט והניטרט יכולים להתרכב בגוף עם חומצות אמינו ולייצר חומרים בשם ניטרוזמינים העלולים לחולל את סרטן העיכול וסרטן הפה הלוע או הושט. רגישים במיוחד הילדים.

חשוב אם כן להיות מודעים לסיכונים ולעיין בהקפדה בתוויות המוצרים שאנו רוכשים ואוכלים:

1. לקרוא את רשימת הרכיבים על אריזות המזון .

2. לספור-- את הרכיבים המופעים על אריזות המזון - פחות זה יותר בריא.

3. לבדוק -- אם אנו רגישים לחומרים מסוימים חשוב בעיקר לאוכלוסיית רגישים כמו ילדים, קשישים ואנשים הסובלים מאסתמה.

4. להעדיף---מוצרים שאינם מכילים חומרים משמרים 

5. לצרוך ---פחות מזון מעובד

6. להכין יותר מזון ביתי מחומרי גלם איכותיים.

7. כשאתם קונים בתפזורת כמו פירות יבשים כדאי להסתכל באריזה בסופר ולראות מה מכיל המוצר.

יש בנפרד רשימת חומרים משמרים והתכונות שלהם.

שמרו על בריאות 












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה